La prima vedere ai zice ca nu exista o plaja care sa arate atat de bine si cel mai probabil "este un Photoshop" insa Whitehaven Beach exista in Australia. Aceasta plaja minunata a fost descoperita in anul 1879 de catre comandantul PE Bedwell.

Fasia de nisip se intinde pe 7 km, de-a lungul insulei Whitsunday . Accesul pe insula este posibil numai cu barca de pe continent, din porturile turistice Airlie Beach și Shute Harbour dar si din Insula Hamilton.

Plaja Raiul Alb 2 Whiteheaven Beach

Plaja Raiului Alb este cunoscuta pentru nisipul alb, format din 98 % siliciu pur, ce ii ofera o culoare alba stralucitoare. Rocile locale nu contin siliciu astfel sugerandu-se faptul ca nisipul a fost adus pe plaja datorita curentilor marini foarte puternici care predomina zona de milioane de ani.

Plaja Raiul Alb 3 Whiteheaven Beach

In anul 2008 a luat premiul pentru cea mai curata plaja, in cadrul competitiei "Cea mai curata plaja din stat'. Apoi in anul 2010 a fost introdusa in topul "Cele mai prietenoase plaje eco'' realizat de CNN. Whitehaven Beach apare si in top 100 plaje ale lumii realizat tot de CNN.

Plaja Raiul Alb 4 Whiteheaven Beach

Daca aveti in plan sa mergeti intr-o minunata vacanta pe Whitehaven Beach atunci este bine sa stiti ca indiferent de perioada pe care o alegeti timpul este excelent si sunteti bineveniti. Pentru a ramane cea mai curata plaja, autoritatile nu permit accesul cu animalele de companie pe plaje, fumatul nu este permis, nu exista cosuri de gunoi iar la final turistii sunt rugati sa lase ordine.

Plaka Raiul Alb 5

Whiteheaven Beach

Teritoriul insulei este declarat parc national iar din acest motiv, in afara de locurile unde se pot amplasa corturi, nu exista nici o cladire pe insula, fiind insa vaporase care vin zilnic de pe continent.

Vizitatorii insulei spun ca Punctul Tongue este cel mai bun loc de unde poti vedea nisipurile vartej din intrarea Hill Inlet, asa ca daca vreti o imagine de ansamblu completa trebuie sa vorbiti cu un operator care organizeaza excursii cate acest loc.

Plaja Raiul Alb 8 Whiteheaven Beach

Plaja Raiul Alb 6 Whiteheaven Beach

Plaja Raiul Alb 7 Whiteheaven Beach

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.