Marea Bariera de Corali reprezinta cel mai mare sistem de recif de corali din lume. Se situeaza in Marea Coralilor din apropierea coastei Queensland-ului, in nord-estul Australiei. Cuprinde 3000 de recifuri si 300 de insule ce se intind pe 2600 km, acoperind o suprafata de aproximativ 344,400 km².

2

Marea Bariera de Corali

Aceasta minune a lumii reprezinta un spectacol pentru oamenii de stiinta, fotografi, amatori de scufundari , dar si pentru pescari.

3

Marea Bariera de Corali

De-a lungul recifului de corali se pot intalni culori superbe precum: azuriu, indigo si alb ce pot fi vazute si din spatiu, oferind o imagine incredibila.

4

Marea Bariera de Corali

Datorita tehnologiei avansate, informatiile transmise sunt mai detaliate, putand fi observat in detaliu fiecare peisaj. Sunt apreciate gradinile minerale, populate de creaturi stranii, care au forme si culori uimitoare dar si de corali cu forme si culori spectaculoase.

5

Marea Bariera de Corali

In spatele imaginii mirifice, reciful ascunde si multe pericole printre vietuitoare. Astfel, multe dintre specii, desi diferite pe scara zoologica, sunt gata sa accepte asocieri intre ele. Se creeaza astfel procesul de "simbioza".

6

Marea Bariera de Corali

Desi este declarat Parc National si reprezinta unul dintre cele mai integrate ecosisteme ale lumii, echilibrul sau este in pericol, fiind supus unor numeroase efecte. Ca masuri de prevenire a unui dezastru, autoritatiile controleaza turismul, pescuitul si vanatul in zona Mareluil Recif.

Daca doriti sa va deconectati cateva minute atunci merita sa faceti o scurta calatorie catre Marele Recif chiar AICI.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6.