O minune a lumii naturale este raul Cano Cristales din Columbia. Cunoscut si sub numele de "Raul celor cinci culori", Cano Cristales este printre cele mai spectaculoase din lume. Situat intr-o zona izolata si destul de greu de ajuns in muntii Serranaa de la Macarena, raul te hipnotizeaza cu culorile sale uimitoare, nuanțe vii de galben, verde, albastru, nuante de rosu ce freamata spre suprafata apei, ca un curcubeu curgator.

Neobisnuitul fenomen se datoreaza unei alge rosii - Macarenia clavigera - ce creste in albia raului. Celelalte culori provin de la rocile negre, algele verzui, nisipul galben si albastrul de cristal al apei, producand un efect impresionant.

Timpul potrivit pentru a-l vizita este intre lunile iunie si noiembrie. In luna iunie, culorile sunt mai pale, plantele sunt in crestere, dar peste vara, cand soarele arde, algele cresc si culoarea devine din ce in ce mai intensa iar contrastele sunt uimitoare. De-a lungul raului sunt cascade si bazine care sporesc frumusetea peisajului.