Natura are numeroase feluri in care afiseaza minunile sale, in lumea intreaga iar Cascada Baatara Gorge nu este o exceptie, aceasta neobisnuita cascada este in principiu vizibila numai in lunile martie-aprilie cand se topeste gheata. Este situata in satul Balaa, intre orasele libaneze Laqlouq și Tannourine, fiind un loc popular printre localnici.

Cascada Baatara Gorge - Liban 1

Aceasta minunatie a fost descoperita in anul 1952 de catre Henri Coiffait, un bio-speolog de profesie. El a declarat ca aceasta prapastie primeste apa de la o inaltime de 255 metri iar locatia este si mai spectaculoasa datorita celor 3 poduri create in mod natural chiar in interiorul prapastiei.

Cascada Baatara Gorge - Liban 2

In zona sunt mai multe avertismente pentru a impiedica turistii/ localnicii sa se apropie prea mult de gura prapastiei deoarece este alunecoasa si mai sunt avertizati si in legatura cu pasitul pe, podurile naturale din teama de a nu se surpa sub greutatea oamenilor. Cu toate acestea, Cascada Baatara Gorge este o destinatie incantatoare, in special pentru turistii dornici de o aventura.

Cascada Baatara Gorge - Liban 3

Surse: 1, 2, 3, 4.