Intr-un articol anterior, am povestit despre cum ajungem in vacanta la Disneyland. Va spuneam atunci ca va voi explica de ce e o idee minunata sa va cazati la unul dintre hotelurile din parc. Si trebuie sa spun ca si eu am fost la randul meu greu convinsa sa alegem aceasta varianta de cazare in Disneyland. Acum, ii multumesc din suflet prietenei mele Ioana de la agentia Overseas Travel, care mi-a spus ca nu voi regreta nicio clipa.

Care sunt hotelurile Disney?

In apropierea parcului de distractii exista doua tipuri de hoteluri: hotelurile Disney si hotelurile partenere. Eu va voi povesti despre primele, pentru ca nu stiu care e treaba cu cele partenere (daca stiti mai multe, povestiti-ne si noua).

Exista sapte hoteluri Disney:

1. superbul Disneyland Hotel (5 stele) situat chiar la intrarea in parc

2. Disney’s Hotel New York (4 Stele)

3. Disney’s Newport Bay Club (3 stele)

4. Disney’s Sequoia Lodge (3 stele)

5. Disney’s Hotel Cheyenne (2 stele)

6. Disney’s Hotel Santa Fe (2 stele)

7. Disney’s Davy Crockett Ranch

Toate cele sapte hoteluri sunt situate foarte aproape de intrarea in parc. Pe langa acestea, mai exista sapte hoteluri partenere, situate tot in apropiere (Adagio, Kryad, Algonquin, hotel l'Elysee, Radison Blu, Magic Circus si Dream Castle).

Vacanta noastra la Hotel Cheyenne, o experienta in Vestul Salbatic

Ce am ales noi pentru cazare in Disneyland? Hotel Cheyenne, un hotel de 2 stele accesibil pentru salariile din Romania. :) La Disneyland totul este tematic, o experienta de la un capat la altul. Hotelurile nu fac nici ele exceptie. Cheyenne reprezinta o calatorie in Vestul Salbatic, asa ca totul este cu trimitere la indieni si cowboy. Hotelul are mai multe cladiri, a caror asezare si al caror design imita un oras din vestul continentului american. De la receptie esti intampinat de cowboy sau indieni care iti fac check-in-ul si iti raspund cu rabdare la intrebari.

La hotel Cheyenne, camerele au un pat matrimonial si doua paturi suprapuse tocmai potrivite pentru copii. In plus, sunt decorate cu elemente specifice Vestului Salbatic, asa ca baietii vor fi in culmea fericirii. Nu va asteptati la lux, pentru ca este un hotel de doua stele, dar camerele sunt curate, iar standardele lor nu sunt cele pe care le intalnim la noi in hotelurile de doua stele cu tevi crapate si bai mucegaite. Pentru cele cateva ore petrecute dormind in camera, hotelul Cheyenne a fost super, iar data viitoare cand ne ducem (da, pregatim deja tura a doua. Ne-am apucat de strans bani) ne vom caza foarte probabil tot acolo.

Micul dejun cu programare si vizitele personajelor

Unul dintre lucrurile care ne-a socat la cazare a fost faptul ca din prima zi ni s-a cerut sa alegem ora la care vom merge la micul dejun. Dupa ca am ales ora 7.30, am primit cartonase cu ora respectiva si am fost anuntati ca in fiecare zi trebuie sa ne prezentam la ora stabilita la masa. Altfel, nu mai putem intra. Abia a doua zi am inteles de ce. Desi sala de mic dejun este o hala imensa (am vrut sa spun un “salon” imens fiindca este, desigur, western style), intrarea se facea in serii, la fiecare 15 minute, iar dupa ora 8 erau cozi mari la intrare.

Ca idee, noi am ales ora 7.30 pentru ca am vrut sa profitam de cele doua ore in care parcul este deschis doar pentru oaspetii hotelurilor Disney si am incercat sa fim deja in parc in jurul orei 8. Ceea ce s-a dovedit a fi o idee buna. In plus, cand ne pregateam de plecare, de obicei dadeam nas in nas cu unul dintre personajele Disney care avea programata o ora de facut poze, dat autografe si pupat copiii chiar in fata hotelului nostru. Vizitele sunt anuntate pe panouri in hotel, dar puteti afla informatii oricand si de la receptie.

La hotel se pot lua si celelalte mese, dar preturile sunt destul de mari, dupa cum sunt si in parc. Despre cum sa economisiti bani cu masa va povestesc insa altadata.

Avantajele achizitionarii unui pachet cu cazare la hotelurile Disney

-Daca alegeti cazare la unul dintre hotelurile Disney, nu mai platiti intrarea in parcuri (da, exista doua parcuri: Disneyland si Studios, va povestesc despre ele intr-un alt articol)! Biletele de intrare in parcuri sunt incluse in pretul pachetului de cazare la hotel pentru toate zilele (inclusiv cea de intrare si cea de plecare). La prima strigare, o familie de 4 persoane economiseste astfel zilnic 200 de euro, cat ar fi dat pe biletele de intrare (in Disneyland se plateste doar intrarea, atractiile sunt libere dupa aceea).

-Extra magic hours - Pentru rezidentii hotelurilor Disney, parcul se deschide cu doua ore mai devreme decat pentru restul lumii. Astfel, pentru noi, anumite atractii erau disponibile de la ora 8, in vreme ce restul lumii putea intra doar la ora 10. Asta inseamna 2 ore de cozi mult, mult mai mici.

-Autobuze gratuite spre parc - Hotelurile asigura autobuze gratuite care pleaca din fata lor si te lasa la intrarea in parc, cu plecare la fiecare 10 minute (singurul care cred ca nu o face este Davy Crockett Ranch. Verificati inainte!). Autobuzul nostru ajungea in maximum 3 minute de la hotel la parc si invers, ceea ce era o minunatie dupa 15 ore de umblat prin parc. Nu m-as fi vazut plecand spre tren la ora 12 noaptea sa ma intorc in Paris. Nu cred ca mai aveam putere.

-Intalniri magice cu personajele preferate - In hotelurile Disney te poti intalni cu personajele preferate cand te astepti mai putin. La noi, in fiecare dimineata era ora de pupat/pozat cu cineva la iesirea din hotel, imediat dupa ce terminam micul dejun.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, le astept cu drag. Pana atunci, voi puneti-va pe planificat. Eu ma pun pe scris un alt articol, de data asta despre cum iti organizezi “atacul” atractiilor din parc. Credeti-ma ca pe noi ne-ar fi ajutat experienta altora care au petrecut o vacanta la Disneyland. Abia in a treia zi ne-am prins care e smecheria ;)

Sursa: viatacucopii.wordpress.com