Cand pleci intr-o calatorie pe Drumul Vinului, e musai sa iti gasesti si un loc de popas, pentru a gusta din plin experienta. Cu bucurie va spun ca tocmai am gasit un loc numai bun pentru asa ceva. Ferma Dacilor se cheama si vi-l recomand cu toata inima.

Cum ajungi la Ferma Dacilor: din Bucuresti am luat-o pe Autostrada A3 spre Ploiesti pana la Gherghita, iar de acolo am urmat drumul spre Mizil, apoi Gura Vadului, un drum de 90 km pe care l-am parcurs in 1 ora si 30 minute.

Urcand printre dealurile pline de vita de vie, am trecut pe langa Tohani si deja ma minunam si imi venea sa opresc masina in drum sa fac cateva poze.

Ajunsi acolo, cat vezi cu ochii e terenul fermei, mai sunt niste casute rotunde din piatra cu acoperis de stuf si cateva casute in copac, inca in constructie. Aspectul e unul rustic, totul fiind lucrat din lemn si piatra, potrivindu-se cu ambientul.

Restaurantul si o bucatarie de vara, simplu, dar placut amenajate. Cand am ajuns, pe gratar tronau niste tavi mari cu coaste pregatite pentru pranz.

Camerele sunt tare dragute cu geamurile mari si rotunde. Altfel, simplu amenajate, doar cu un pat si niste masute din lemn pe post de noptiere. Fara televizor, dar zau ca nu-i gasesc locul.

Poate un dulap sau macar cateva rafturi pe care sa-ti pui hainele daca vrei sa stai mai mult de o noapte, ar fi utile, totusi.

Baia interesant construita, pe rotund, destul de incapatoare, cu piatra pe jos si fara cabina de dus, cu scurgerea direct in pardoseala.

Sper ca lipsa apei calde la culcare a fost doar o intamplare, ar fi pacat altfel…

Si inca un lucru ar fi de semnalat: camerele de pe partea stanga, cele twin, nu au geam si nici un fel de aerisire. Poate nu e un impediment pentru toata lumea, mie mi se pare corect sa va atentionez.

Ce poti face la Ferma: te poti relaxa pe iarba cu o carte in mana, poti face plimbari cu bicicleta, escalada pe dealurile din jur, traseu de tiroliana, echitatie si nu in ultimul rand degustari de vinuri la cramele din apropiere.

Sa nu uit, ai WIFI si e gratis.

Ce am mancat: daca ar fi sa va vorbesc acum, n-as putea, inca imi ploua in gura cand imi aduc aminte cu ce bunatati ne-am rasfatat. Hai, totusi sa va spun despre ciorba de perisoare cu smantana cum mancam la bunica, preparatele traditionale, mai toate din produse locale si o placinta buna de ne-am lins degetele, la propriu. Na, ca nu m-am putut abtine. Emoticon amuzat si pofticios in acelasi timp o exista?

Daca vreti sa va faceti o idee despre ce vorbesc, am mai multe poze in galeria de imagini.

Cat costa: cazarea pe o noapte plus 3 mese=250 lei/persoana. Nu ai posibilitatea sa mananci a la carte, dar odata ce vezi cum se insira platourile pe mese ca la un ospat, iti dispare orice grija.

Iar Cornel, stapanul casei, trece grijuliu pe la fiecare masa, sa vada cat esti de multumit.

Spre liziera de salcami din vale am vazut iepurasi, rate, cateva vacute, cai si ponei, ca la o adevarata ferma. Dincolo cativa pui de cerb.

Fa neaparat o plimbare pe dealurile din jur. Privelistea de sus, din varful dealului e naucitoare. Intr-o parte coame molcome pe care sunt desenate parca randurile cu vita de vie, un satuc, un drum ce serpuie spre biserica si cateva acoperisuri de case printre copaci. Si iarasi vii ordonate, ce imi aduc aminte de Toscana.

Iar apusul soarelui peste dealuri e de neegalat…

Daca m-as reintoarce la Ferma Dacilor? Cu siguranta, pentru toate lucrurile bune pe care vi le-am insirat si pentru gazda buna pot trece peste cele cateva minusuri, care sper eu ca vor fi corectate.