Oglinda, oglinjoara, eu unde dorm diseara? Da, asta m-am intrebat eu in singura seara petrecuta la Bratislava, în Slovacia. O seara a naibii de frumoasa, in care valurile Dunarii imi bateau sub fereastra, aducandu-mi aminte de-o veche melodie cantata de Corina Chiriac...sau de prietenele mele :).

Si daca inca nu am lamurit pe nimeni, aflati ca cea mai inedita modalitate de a-ti petrece noaptea la Bratislava este dormind la botel (boat + hotel = love). Un botel este, practic, un vas acostat care ofera serviciile unui hotel. Dar sentimentul nici nu se compara! Iar eu am avut norocul sa petrec o seara de neuitat chiar langa un obiectiv turistic, un anume UFO, un stalp cu figura extraterestra care sustinea unul dintre podurile Dunarii.

Bratislava con mis chicas botel

Gracia îi era numele, si Gracia22 parola de internet. Un botel mandru, cu o receptionera care pana la plecare a schimbat vreo 3 esarfe si gulere, toate frumoase si care ii subliniau o eleganta nativa. Un botel cu o camera de asteptare primitoare, in nuante calde de burgundia, care te primeste chiar inainte de ora oficiala a check-in-ului.

botel gracia cazare bratislava

Camera de 3 persoane (persoane de vaza si puse pe sotii, evident) este micuta si sarcastica, cu un tablou afisand un vas pierdut prin valurile involburate ale unui furtuni. Se vede ca botelurile acostate in siguranta la mal privesc cu ironie barcile care-si castiga mentenanta prin drumuri grele, in loc sa leneveasca la soare cat e anul de lung.

camera room botel gracia

Paturile sunt confortabile si curate, intr-un spatiu destul de mic, care parca anticipeaza marimea baii. Mic si cochet, as spune. Dar mic si pentru un public tinta calator si fara pretentii de aristocrat, mai degraba.

gracia logo

Un singur lucru a tulburat senzatia noua si curiozitatea. Si nu, nu este balanganeala nostalgica a unui vas pensionat. Pentru ca nu se misca deloc. Dar peretele dinspre Dunare ar putea primi o izolare mai buna pentru că, pe timpul iernii, tare-i dardaie cimentul si tu laolalta cu el. Dar cum botelul e pentru aventurieri turistici, poate ca publicul tinta nu-i asa de afectat!

[box type="info"]Adresa: Rázusovo nábrežie, 81102 Bratislava (lângă Slovakian National Gallery, aproape de Podul Nou). Website: www.botelgracia.sk[/box]