Lansat acum 5 ani, Google Flights este un serviciu foarte util celor care vor să cumpere bilete de avion prin site-uri intermediare și să facă diverse simulări de preț.

La fel funcționează și site-uri de genul Kayak, Orbitz, Expedia sau SkyScanner.

Huffington Post a alcătuit însă o listă de opțiuni ale Google Flights care pot avantaja orice călător, chiar mai mult decât ne-ar putea ajuta un anagajat al agenției de turism.

1. Primește alerte când prețurile cresc. Dacă instalezi aplicația Google Flights, vei primi notificări care te anunță când încep să crească prețurile pe anumite destinații, ca să te poți orienta și să cumperi bilete înainte. Calculele sunt bazate pe informațiile companiei și pe statisticile prețurilor din trecut.

2. Nu știi unde să mergi? Selectează o regiune și vei vedea harta prețurilor pentru orașele din zonă. Vei putea compara biletele pe diferite destinații și filtra în funcție de durata zborului, tipul companiei aeriene și preț.

3. Mă simt norocos - Google îți planifică o vacanță de vis. La fel cum funcționează opțiunea și pentru motorul de căutare, așa merge și cu Flights. Google va alege o destinație bazată pe istoria ta de căutări din baza de date și pe locurile populare la momentul respectiv. Vei vedea și un grafic care te va informa când e cel mai bun preț.

4. Recomandarea Google Flights. Vei putea afla cum ajungi cel mai ușor la o destinație, pentru ce rută să optezi, care sunt combinațiile de preț care salvează cei mai mulți bani și dacă merită să iei un zbor direct sau cu escală. Google alege cea mai bun variantă și o colorează cu verde, ca atunci când un agent de turism îți face o recomandare.

5. Cel mai mic preț pentru anumite date. Poți vedea prețurile la bilete pentru orice zi a lunii, cu zilele cele mai ieftine colorate cu verde. Un grafic îți arată și care e de obicei comportamentul costurilor, informându-te în ce zi să le cumperi.

6. Sugestii de economisire. Dacă ai căutat un zbor cu o companie anume și între anumite date, iar Google a găsit că pentru ruta aleasă de tine există și alte opțiuni. Fie cu o altă companie, fie cu o zi mai devreme sau mai târziu și chiar de la un alt aeroport al orașului ales. Vei putea analiza varianta și decide ce plătești.

7. Odată ce ai ales destinația și datele, lasă Google să monitorizeze prețurile pentru tine. Salvezi itinerariul și aplicația va urmări automat evoluția prețurilor. Dacă scad dramatic, vei primi notificări pentru a profita.