Sfinxul și Babele, două dintre monumentele naturale extraordinare ale României, ne așteptau cuminți.
Soarele nu isi aratase inca paletele incantatoare de culori, cand ne-am ancorat la bordul Loganului de care am atasat casuta noastra umblatoare, rulota, hotarati sa evadam intr-o lume de vis.
Fara peripetii am ajuns la destinatie, Gura Diham, unde am stationat o vreme. De aici urma sa facem cateva trasee si sa vedem locuri noi, unul dintre ele fiind “Locul in care se intalnesc lumile”, Babele si Sfinxul, pe care, spre rusinea noastra, nu reusiseram sa le admiram pana acum.
Am ales calea cea mai usoara, urcand cu masina pana la Cabana Piatra Arsa.
Apoi am plecat pe jos pana la Babele.
Peisajele mirifice ne-au acaparat, fiecare pas era ca o obarsie necunoscuta, insa plina de vitalitate. In loc de oboseala, trupurile ne erau cuprinse de energie si forta. Eram doar noi trei si muntii Bucegi.
La un moment dat am zarit Crucea Caraiman. Cea pe care o vedeam doar de jos, din vale, acum era asa de aproape de noi!
Cu fiecare pas, muntii ne inconjurau semeti privindu-ne blajini, incurajandu-ne parca sa ii imbratisam. Soarele ne mangaia obrajii si vantul adia prin parul nostru, unindu-se parca pentru a ne imprejmui trupul in acel tinut.
O ora de placere intr-o clipa adunata ne-a adus in fata necioplita a Sfinxului si a Babelor vestite.
Si ne-am promis ca vom reveni si ca de acolo vom urca la Crucea Eroilor de pe Caraiman si apoi la Varful Omu.
Sfinxul din Munții Bucegi, format dintr-un bloc mare de piatră "modificat" de eroziunea eoliană, măsoara 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime, fiind situat la 2.216 metri altitudine. Babele sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2292 metri). Accesul este posibil cu telecabina Bușteni-Babele din Bușteni sau cu piciorul de la Bușteni (pe Valea Jepilor ori pe creasta Bucegilor de la cabana Piatra Arsă).
Comentarii