A trecut ceva vreme de la vacanta mea in Tunisia, dar inca imi amintesc cu placere de cele mai multe momente ale acelei calatorii. Am fost acolo in 2008 si am avut o vacanta frumoasa, cu distractie si peripetii din plin.

Tunisia este o tara frumoasa, primitoare, care se bazeaza in cea mai mare parte pe turism. Noi am fost in Sousse, o regiune frumoasa, dar am vizitat aproape toata tara, facand un circuit de 3 zile.

Am plecat din Sousse, am vizitat Muzeul mozaicurilor Bardo, ruinele cetatii Cartagina, amfiteatrul El Jem (seamana foarte mult cu Colloseum-ul din Roma), am fost cu jeep-urile prin desert, ne-am plimbat cu camilele prin desert, am vizitat un atelier manual de facut covoare, am facut o croaziera magnifica de cateva ore pe Mediterana cu corabia piratilor - Hannibal, am facut o excursie prin Muntii Atlas, am vizitat cetatea Medina, am vazut casele berbere din desert - locuite si multe altele.

Am fost cazati la un resort de 3 stele - El Hanna Beach. Hotelul nu prea era de 3 stele, dar era ok.

Cel mai urat lucru ce ni s-a intamplat? Ni s-a furat o borseta cu telefon mobil, camera foto si bani de pe plaja. Sunt multi tunisieni care nu muncesc si se tin doar de hotii. Una peste alta a fost o vacanta frumoasa, care a avut de toate.

Tunisia (în limba arabă تونس, Tūnis), oficial Republica Tunisiană (الجمهورية التونسية) este o țară situată în nordul Africii, este cea mai mică țară situată aproape de Munții Atlas. Se învecinează cu Algeria în vest și Libia în est. Numele țării provine de la numele capitalei Tunis. Este țara situată în zona cea mai estică a Maghrebului. Insula cea mai mare este Djerba (514 km²).