Imi aduc si acum aminte de anii frumosi pe care i-am petrecut la Facultatea de Geografie, cand nu am ratat nici o iesire alaturi de profesori si colegi.
O practica frumoasa, eu as spune chiar o mini-vacanta, a fost in Bucovina si va spun si traseul facut pas cu pas:
In dimineata zilei de luni (2 august 2010) ne-am intalnit cu totii (eram in jur de 75 persoane) in fata Facultatii de Geografie si Geologie din Iasi pentru a porni in calatoria mult asteptata :x
Am trecut prin Targu-Frumos, Harlau, am facut si cateva opriri, de exemplu in Cotnari (la muzeul viei si a vinului), am intrat in Biserica Sf.Gheorghe- Petru Rares, Am trecut prin satul Deleni (acolo este si o cariera de piatra), Frumusica, Flamanzi, Manastirea Cosula, Botosani (foarte frumos orasul), Dumbraveni (acolo autocarul a oprit special pentru noi, la marginea drumului, lasat pe avarii :)) unde noi am cumparat inghetata naturala, mmm :x era tare gustoasa).

Bun...mergand mai departe am luat-o pe varianta langa Suceava, am trecut prin Burdujeni, Campulung Moldovenesc si apoi seara ne-am cazat la Sadova, intr-o Pensiune tare dragalasa cu oameni modesti si de viata! Pensiune se numeste Casa Severin si este situata in inima Bucovinei la circa 7 Km de Campulung Moldovenesc, 20 Km de masivul Rarau, pensiunea este inconjurata de obiective turistice accesibile: Moldovita, Sucevita, Voronet, Manastirea Humorului, Putna.

A doua zi, am plecat pe la amiaza spre Vatra Dornei, unde se vedeau Obcinele Bucovinei, Pasul Mestecanis, Varful Adam si Eva... acea parte este o zona cristalina, din era mezozoica...foarte frumoase locuri :x
Valea Putnei este o zona cu roci sedimentare, cu o padure bogata in molid. Numele istoric Bucovina este in limba ucraineana, iar Tara Fagilor este nimita de austrieci.

Pasul Mestecanis a fost infiintat in anul 1096, acolo am facut un mic popas. Alte locuri vazute: Culmea Muntilor Suhard, Varful Ousorul (are aspect conic), Varful Giumalau, Muntii Calimani, Obcina Mestecanis, Bazinul raului Moldova si Bistrita, Arealul Iacobeni, Valea Bistritei (sector de albie majora)... si cum mi-am ''clatit'' ochii printre asa imagini de poveste, am ajuns la Vatra Dornei, unde bineinteles am facut si o plimbare prin oras, chiar frumos pot sa zic :x

Spre seara am ajuns din nou la Sadova, la Pensiune.

A treia zi, pe la 10 am plecat spre Campulung, am fost la Cheile Moara Dracului, da asa se cheama :)), la Muzeul Lemnului din Campulung, iar din cauza vremii ne-am intors la cabana, a fost o furtuna de ne lua pe sus :))

A patra zi, 5 august, ora 11 plecam spre Radauti, in drum am vazut: Obcina Feredau (strat sedimentar din anul 1497), Valea Moldovitei, am vizitat Manastirea Moldovita, Pasul Ciumarna din Obcina Mare (se mai numeste La Palmo), Manasirea Sucevita, Muzeul de Ceramica din satul Marginea, iar in Radauti ne-am plimbat la gradina zoologica si la Manastirea Bogdana. In drum spre cabana am trecut prin Gura Humorului.

A Cincea zi, 6 august, pe la ora 9 dimineata ne-am pornit sa urcam muntele 12 apostoli...nici nu va pot spune cat de frumos este sa urci intr-un grup asa mare si nici nu stiu cand a trecut timpul. Acolo pe varf am ajuns la ora 14.15, noroc ca am avut pelerina ca incepuse sa ploua :))....apoi am coborat pe la ora 18.00 unde am plecat spre cabana, eram rupti de oboseala.

A sasea zi, sambata, am urcat Muntele Rarau, pe la ora 11 am pornit si la ora 15.18 am ajuns, din pacate ,eu nu am putut urca pe Pietrele Doamnei, ca facusem niste rani la picioare de toata frumusetea, iar la coborare a fost mai usor, am ajuns jos, seara pe la ora 19.30.

Si Ziua de Duminica, am pornit spre casa unde am facut o mica oprire la Manastirea Humor.

In toate aceste zile, seara s-a lasat cu petreceri, gratare, rasete si nopti prea putin dormite, macar ne-am simtit bine :D.

Aceasta mini-vacanta in Bucovina fost o experienta si o saptamana de neuitat. Poate vizitati si voi aceste locuri minutate din tara noastra ROMANIA.