Statiunea Tsilivi se afla pe coasta estica a insulei Zakynthos, la 4 km de capitală si 6 km de aeroport. Am fost pentru a doua oara in insula Zakynthos, fascinata de peisajul idilic si de oamenii minunati de acolo (o super-galerie foto, aici).
Statiunea Tsilivi ofera servicii de calitate pentru petrecerea unei vacante de vis, un concediu placut intr-o atmosfera prietenoasa. De la receptie esti intampinat cu un zambet prietenos si cu salutul local de bun venit, Kalimera!, nu conteaza cu ce touroperator ai ajuns acolo sau de unde vii, serviciile sunt aceleasi pentru toti turistii. Am ales hotelul Mediteranee la recomandarea unui cuplu ce fusese acolo cu un an inainte si ne-a impartasit experienta minunata. Bineinteles că am verificat și alte impresii scrise de turisi pe site-urile de specialitate, impresii care in mare masura sunt adevarate si ofera o imagine cat de cat relevanta.
Noi am ajuns seara la hotel, fiind gazduiti intr-o camera putin mai departe de intrare. Hotelul este amplasat intr-o gradina cu palmieri, portocali, maslini, bananieri, lauri, smochini, avand mai multe cladiri cu doua nivele, cu balcon. Am fost surprinsi placut de amplasarea hotelului si de camera care era mult mai mare fata de alte hoteluri de 3* unde mai fuseseram cazati. Camerele aveau podea din marmura, care se regaseste in toate obiectele sanitare din baie, de alfel o bogatie naturala a insulei de care localnicii stiu sa profite la maxim.
Intrarea in cladirea unde se afla camera noastra dadea intr-o superba livada de maslini, de unde aveai o perspectiva minunata asupra marii Ionice.
Hotelul ofera camere mari cu televizor, aer conditionat, frigider, radio incorporat in mobilierul dormitorului, iar un balcon ce da in gradina hotelului iti ofera linistea si relaxarea de care ai atata nevoie in concediu. Odata cu noi au sosit turisti englezi, nemti, cehi, polonezi, toti doritori sa descopere frumusetile insulei.
Micul dejun se poate servi la restaurantul hotelului, unde te poti delecta cu specialitati locale de panificatie, baghete cu susan, paine integrala coapta acolo, miere, iaurt grecesc, fructe, freshuri, prajiturele proaspete. Seara poti servi masa la restaurantul Medgill ce se afla amplasat in apropierea hotelului, in aer liber. In timp ce studiezi meniul ce cuprinde specialitati grecesti precum Kleftiko, mousaka, spanakopita, ai ocazia sa fii spectator al show-ul oferit de bucatar care prepara totul intr-un mod foarte haios, spre deliciul turistilor dornici de relaxare.
Duminica, familia ce detine restaurantul lua masa alaturi de turisti, reunindu-se alaturi rudele apropiate, alaturi de cei mai in varsta. Imi amintesc cu placere imaginea aceea cu tatal patronului, adica bunicul, ce statea in preajma bucatariei si socializa cu angajatii, atipind din cand in cand pe scaunul unde era asazat. Modelul familiilor grecesti m-a impresionat placut intotdeauna...
Revenid la hotel, trebuie sa marturisesc ca nu era atat de aproape de plaja si ne lua cam o jumatate de ora sa ajungem pe una din plajele statiunii Tsilivi, ca avea mai multe, cu acces pe stradutele inguste, intesate de taverne traditionale ce te imbiau cu preparate locale proaspete. Drumul preferat de noi spre plaja era printr-o livada de maslini , cu cararui pietruite, presarata pe alocuri cu smochini incarcati de rod , pe langa care nu puteam trece indiferenti, asa ca ajungeam destul de greu la plaja...
Comentarii