Atunci cand va planuiti o vacanta sunt multe aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere. Tocmai de aceea este bine sa va interesati din timp unde mergeti, cu ce va deplasati si ce va este necesar sa aveti la voi. Noi ti-am pregatit cateva safaturi pentru a avea o calatorie reusita, in conditii de siguranta.

1. Daca plecati in vacanta cu autocarul este bine sa stiti ca trebuie sa ajungeti cu minim 30 min inainte de imbarcare iar opririle se fac din 3 in 3 ore.

2. In cazul calatoriei cu avionul trebuie sa ajungeti cu 2 ore inainte de decolare in aeroport pentru a va face toate formalitatile si este bine sa te interesezi ce greutate are bagajul, daca este necesar sa pletesti taxe suplimentare sau daca orarul de zbor a fost modificat.

3. Pentru calatoria cu masina este bine sa te interesezi de unde se achizitioneaza vignetele necesare pentru a rula pe drumurile nationale sau pe autostrazi, pe unde se afla benzinariile dar si care sunt spatiile amenajate pentru a parca masina.

4. Descarcati-va hartiile necesare din timp, atat pe telefon cat si pe hartie, pentru a fi sigur , in cazul in care nu gasiti conexiune wi-fi.

5. Interesati-va care este cursul de schimb al monedei locale.

6. Daca nu cunosteti limba locala, incercati sa invatati cateva fraze utile, in cazul in care aveti nevoie de asistenta.

7. Achizitionati un ghid turistic pentru a va informa care sunt obiectivele turistice dar si care sunt lucrurile ce trebuiesc evitate.

8. Inainte sa va rezervati un hotel, interesati-va care este clima in zona unde vreti sa ajungeti si care este perioada cea mai potrivita pentru a merge in vacanta.

9. Lasati obiectele de valoare acasa sau daca este necesar sa luati ceva cu voi, cel mai bine lasati la cutia de valori din cadrul hotelului.

10. Odata ajunsi la destinatie, interesati-va care sunt modalitatile de transport din zona respectiva, pentru a va deplasa mai usor.