Am vizitat statiunea Borsa, din Maramures, intr-un week-end de toamna, alaturi de colegii mei, intr-o excursie de neuitat. Am fost gazduiti la pensiunea Raluca, o pensiune care are oferte foarte bune.

Statiunea Borsa Maramures se afla in Parcul National Muntii Rodnei, pe Valea Viseului, intr-o zona declarata rezervatie naturala a biosferei pentru flora si fauna deosebita si rara. Statiunea Borsa se afla la o altitudine de 850 m, este foarte apreciata de iubitorii sporturilor de iarna, de iubitorii de drumetii. Statiunea are mai multe partii de schi, dotate cu telescaun si teleschi pentru iubitorii de sporturi de iarna sau pentru cei care vor sa admire peisajul montan de la inaltime.

borsa maramures

In a doua zi de cazare aici, ne-am luat rucsacii in spate cu mancare si imbracaminte mai groasa si am inceput urcarea spre Parcul National. Am ales sa urcam pe jos pentru o mai mare satisfactie si pentru spiritul nostru aventurier. Eram care mai de care mai viteji, ne mai opream, mai luam o pauza scurta pentru ceva dulce.

La mijlocul urcusului am fost impresionati de Cascada Cailor si am facut un popas in care ne-am fotografiat cu totii si am urcat cat mai aproape de locul de unde incepea caderea apei. Dupa cateva ore de “catarare” destul de abrupta, cu echipament gros si bocanci, am ajuns in Parcul National si am imbratisat indicatorul de fericire :).

Cei mai curajosi dintre noi, care aveam si imbracaminte adecvata, am decis sa mai continuam drumul pana la Lacul Iezer. Cum am pornit-o la pas a inceput sa fulguiasca. A fost ca un cadou pe care ni-l oferea natura pentru efortul si curajul de a o descoperi. Era pentru prima oara in viata mea cand ninsoarea mi-a atins obrajii in octombrie. A fost un sentiment nemaipomenit si o experienta de neuitat. Ningea din ce mai tare si pana am ajuns la lac, era deja asternuta o patura de zapada si noi aratam ca niste oameni de zapada.

Dupa ce ne-am fotografiat langa Lacul Iezer, al doilea popas, am hotarat sa ne grabim sa prindem ultimul telescaun pentru coborare, pentru a nu risca sa ramanem inzapeziti. Aventura a fost goana noastra inspre locul de unde se lua telescaunul pentru a ajunge inainte cu 1 minut de inchidere. Cu sufletul cat un ghemotoc, am respirat usurati la coborare, in timp ce admiram peisajul care disparea in lumina serii.

Excursia la Borsa Maramures a fost una dintre aventurile de neuitat ale vietii mele. Va sfatuiesc cu mare drag sa va aventurati si voi sa vizitati aceasta statiune montana de o frumusete unica.