Veste bună pentru România: Guvernul a aprobat inițierea procesului de înființare a Parcului Național Munții Făgăraș ca un parc emblematic al României și Europei!

Etapele necesare se vor desfășura în perioada octombrie 2016-2020, iar cei interesați de voluntariat în proiect se pot înscrie la Ministerul Mediului.

Munții Făgăraș constituie cel mai reprezentativ și mai valoros sector al lanțului Carpatic, acoperind o suprafață de aprox. 2000 km pătrați. Conțin numeroase destinații turistice și reprezintă o atracție majoră a țării noastre, precum și o sursă extraordinară de bogății naturale.

Parcul Național Munții Făgăraș va constitui cel mai important rezervor de biodiversitate din Munții Carpați cu 27 de tipuri de habitate naturale, 6 specii de mamifere, 3 de amfibieni, 4 de pești, 13 de nevertebrate și 66 de plante endemice, toate de interes european, rezervor de apă curată cu debit constant și cel mai mare bazin forestier al României. Sub raportul suprafață/bogăția biodiversității, această arie va deveni un veritabil “Yellowstone European”.

13 Parcuri Naționale are România, cu o suprafață totală de aprox. 317.500 ha, care reprezintă 1,5% din teritoriul României, la nivel european existând 271 parcuri naționale care acoperă 2,8% din suprafața Europei

Parcul Național Yellowstone se află în SUA și a fost întemeiat pe 1 martie 1872, fiind primul parc național din lume. Se întinde pe o suprafață de 8.987 km pătrați, cuprinzând lacuri, canioane, râuri și lanțuri muntoase.