Oana a studiat administrarea afacerilor si comunicare globala la Universitatea americana din Paris unde a absolvit magna cum laudae. Are un master in marketing si creativitate la scoala superioara de comert din Paris si o certificare in management hotelier la Cornell University. A facut stagii de practica in Paris, Buenos Aires, Bucuresti si New York. Lucrarea ei de licenţă a fost tocmai despre cum pot lupta boutique hotelurile cu lanţurile internaţionale. "A fost o coincidenţă că am ajuns acum să mă ocup de acest proiect. Nu m-am gândit că o să fie afacerea mea şi că voi implicată într-un important proiect antreprenorial atât de repede după terminarea şcolii", marturiseste Oana, care anul acesta a implinit 26 de ani.

Sa o cunoastem mai bine in interviul ce urmeaza:

Sa ne cunoastem

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Buna! Sunt Oana, spirit calator si marketing manager / guest relations / co-proprietar / orice este nevoie la Hadar Chalet. In ultimii 20 de ani am crescut si am descoperit lumea: atat la propriu, cat si la figurat!

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Ar trebui sa ii intrebam pe ei, dar eu sper ca apreciaza faptul ca se pot baza pe o parere sincera si o sustinere neconditionata.

3. Principalul tau defect?

Pe cat de organizata sunt profesional, pe atat de dezorganizata sunt in plan personal. Nu stiu niciodata unde este nimic si pierd o gramada de timp cautand lucruri prin casa, prin geanta sau prin masina :)).

4. La ce visezi?

La cateva luni imi mai fac inca o data socoteala de cat imi trebuie sa strang pentru a ma retrage la batranete linistita pe coasta Californiana.

5. Ce pasiuni ai?

Am avut norocul sa-mi pot transforma pasiunea in meserie, astfel sa o pot trai in fiecare zi: calatoritul si domeniul ospitalitatii in general. In plus, imi place foarte mult fotografia si lectura, desi recunosc ca ma simt aproape vinovata cand citesc fictiune.

6. Ce urasti cel mai mult?

Oamenii rai doar de dragul de a chinui pe altii. Nu inteleg de ce fac asta si inca sunt surprinsa de fiecare data cand intalnesc o astfel de persoana…

7. Cum te relaxezi?

Cum altfel decat calatorind? Chiar acum ma aflu intr-unul din locurile mele preferate, Istanbul, intr-o escapada de doua zile dupa doua luni absolut nebune de munca!

8. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?
Culorile vii desi ma imbrac in culori inchise des, muzica optimista si ca si flori hortensiile si ranunculus (foto) – mi se par vesele!

Sa calatorim

1. Cât de des călătorești?

Mă refer la vacanțe sau scurte “evadări”, nu neapărat la plimbările impuse de job :). Desi mi se pare ca nu mai calatoresc deloc relativ la inainte, daca este sa fac o socoteala plec de cel putin 4,5 ori pe an din tara, plus o excursie “de studiu” prin Romania. Ma intorc in destinatiile mele preferate de cele mai multe ori (Londra, Barcelona, Paris, Istanbul, New York) si incerc sa vad si ceva nou cel putin o data pe an.

2. Îți amintești prima ta călătorie, când erai copil?

Este una dintre cele mai vii amintiri de cand eram mica: am zburat cu avionul prima data la 8 ani, catre Antalya, Turcia. Pe vremea aceea se fuma in avion, ceva de neinchipuit in zilele noastre. Cand am ajuns si s-au deschis portile avionului m-a lovit aerul acela fierbinte, il simt parca si acum.
Au urmat apoi multe excursii de grup organizate impreuna cu parintii nostri prin Grecia, Italia, Spania si tabere impreuna cu colegii. Calatoriile acestea m-au facut sa ma simt “ca acasa” in orice mediu, apoi mi-a fost foarte simplu sa-mi fac singura planurile cand am mai crescut.

3. Care este destinația ta favorită?

Ah, e atat de greu de zis! Sunt multe locuri in care m-as reintoarce oricand, dar pentru lucruri diferite. Paris pentru plimbari (acolo am facut si facultatea), Istanbul pentru SPA si peisaje, Londra pentru cursuri, mancare si prietenii de acolo, Barcelona pentru atmosfera…
Pentru America am o sensibilitate, nu poate fi comparata cu nimic. In New York am fost de 7 ori si nu ma pot satura, iar Coasta de Vest este pur si simplu magica ca si stil de viata.

4. Care este cea mai haioasa amintire/intimplare din călătoriile tale?

Cele mai interesante lucruri ti se intampla atunci cand nu planuiesti fiecare moment. Cred ca cea mai memorabilia noapte a fost in Bangkok, acum 7-8 ani, cand ne-am lasat pe mana unui sofer de tuk-tuk sa ne organizeze seara. Nu intelegeam nimic din ce zicea iar “activitatile” pe care ni le-a propus cu siguranta nu ar fi fost pe lista mea. Daca ati vazut filmul The Hangover, intelegeti cam ce s-a intamplat…
O alta “intamplare” a fost descoperirea faptului ca mi-e frica ingrozitor de inaltimi… in timp ce se facea coada in spatele meu la cel mai inalt loc de bunjee jumping din lume, in Africa de Sud. Ramane insa unul din cele mai incredibile sentimente, linistea pe care o simti in suflet in timp ce cazi in gol este absolut extraordinara. Apoi intra adrenalina.

5. Ce fel de activități preferi în vacanță? Relaxare, aventură, distracție, in ce procente?

Nu mai sunt mare adepta a vizitarii tuturor muzeelor si caselor memoriale, dar am intotdeauna o lista de rezervari la cele mai bune si mai interesante restaurante si incerc sa gasesc macar o activitate din care sa invat mai multe despre locul in care ma aflu. Spre exemplu food tours tematice, unde un ghid te conduce pe tot felul de stradute si cartiere si iti povesteste despre istoria orasului si populatia sa prin prisma mancarii si a stilului de viata de acolo.
Nu am rabdare sa stau la plaja asa ca nu merg in vacante all-inclusive de multe nopti intr-un singur loc, iar pentru ca ador hotelurile chiar daca am un sejur mai lung intr-o locatie ma mut de colo-colo pentru a testa diferite zone si locuri de cazare.

5. De ce ai nevoie pentru ca o vacanță să fie perfectă?

De compania potrivita – niciun loc, oricat de frumos sau luxos ar fi, nu are farmec fara atmosfera relaxata si mult ras.

6. Care a fost cel mai tare loc / hotel în care te-ai cazat?

Dupa sute de hoteluri la care am fost cazata am realizat cum trebuie sa fie locul in care ma voi simti cel mai bine si acum aleg numai dupa aceste calitati. Merita mentionate Cotton House Hotel din Barcelona, Dream Hotel Downtown si Gramercy Park Hotel New York, The House Hotel Bosphorus Istanbul, Hotel Costes Paris, Delano Miami si Faena Hotel Buenos Aires. Sunt hoteluri butic in care absolut fiecare detaliu a fost gandit de la cap la coada, atat in spatiile publice si camere cat si ca experienta oaspetelui. Apreciez si luxul classic (Four Seasons, JW Marriott, etc), dar nu adauga la fel de multa valoare unei calatorii.

7. Unde ai mâncat cel mai bine într-o călătorie? Și ... ce anume? :)

Cred ca Londra si Israel raman in top din toate calatoriile, probabil si pentru ca fiind vegetariana acolo am gasit cea mai variata si de calitate oferta in acest sens. Imi amintesc cu placere o masa fabuloasa la Rasoi in Londra, un restaurant indian cu o stea Michelin. In Sicilia de asemenea am mai mancat excelent.

8. Care e cea mai neplăcută amintire dintr-o vacanță?

China ramane singura experienta marcanta intr-un sens negativ, desi am foarte multi prieteni care s-au simtit excelent. E foarte ciudat ca niciun cuvant pe care il cunosti sa nu iti fie de folos (nici macar hotel sau restaurant), nici personalul din avion nu cunostea limba engleza. Iar apoi cu mancarea a fost groaznic, dadeau din cap ca nu are carne si apoi gaseai gheare de gaina sau alte minunatii prin farfurie. Imi doresc insa sa ma intorc, sa mai incerc o data.

9. Ce nu îți lipsește niciodată din bagaj?

Pasaportul si cardul, in rest cred ca pe rand am uitat absolut orice lucru de baza acasa :)). Dupa cum va spuneam, sunt foarte zapacita, mai ales ca bagajul (indiferent de unde plec sau cat de lunga este excursia) il fac cam cu 30 de minute inainte sa plec la aeroport. Am reusit si sa fac o calatorie in Asia de trei saptamani cu un singur bagaj de mana din aceasta cauza. :))

10. Care e cel mai drag suvenir adus dintr-o călătorie?

De-a lungul timpului m-am invatat sa nu mai cumpar suveniruri pentru ca m-am mutat atat de des de colo-colo (vreo 10 apartamente de impachetat complet) incat la un moment dat iti doresti sa traiesti doar cu minimul necesar. Cel mai drag imi este un Buddha haios si sclipicios luat din Bali, Indonezia, pus la intrare in casa, care ma binedispune in fiecare zi.

11. Înainte de a pleca într-un loc, te informezi pentru ca acolo să ai un program bine pus la punct sau te lași purtată de instinct la fața locului?
Inainte imi faceam planurile pentru fiecare ora din zi, acum din lipsa de timp si dorinta de aventura nu mai fac asta, desi asta cauzeaza uneori sa nu reusesc sa fac tot ce mi-as fi dorit.

12. Unde plănuiești să pleci în următoarea ta vacanță?

Imi doresc mult sa fac un road-trip in Statele Unite, sa includ Texas, Louisiana, Georgia, South Carolina… mi se pare o alta lume, fascinanta de altfel. Apoi sa terminam in Miami, de care mi-e dor.

13. Unde îți dorești foarte mult să petreci o vacanță, dar încă nu ai ajuns?

Australia – sper sa ajung sa petrec cel putin doua, trei saptamani, in urmatorii ani acolo. As vrea de asemenea sa ajung in Brazilia, cred ca mi-ar placea.

14. Dacă un prieten din străinătate ar vrea să-și petreacă vacanța în România, ce i-ai recomanda să nu rateze?

In primul rand, Transilvania. Sunt o multime de locuri de vizitat, case de oaspeti autentice. Si mie imi place foarte mult cum s-a dezvoltat zona si nu degeaba a numit-o Lonely Planet pe locul 1 al locurilor de vazut in 2015. Apoi si Bucurestiul, desi stiu ca multi il evita, gandindu-se ca nu au ce face in capitala.

Despre Hadar Chalet

3 Serioase …

1. Care a fost drumul de la Hadaragu la Hadar Chalet si la ce sa se astepte cei care doresc sa va treaca pragul?

Drumul a fost lung dar am avut o echipa extraordinara care ne-a sustinut si alaturi de care am muncit cot la cot pentru a transforma casa de vacanta “Cabana Hadaragu” in “Cabana Hadar” si apoi “Hadar Chalet”. A fost un parcurs extraordinar pe care nu l-as da pe nimic, am invatat enorm.
Cei care se simt cel mai bine la Chalet sunt cei care vin relaxati, cautand o experienta frumoasa si linistita, ca si cum ar vizita niste prieteni buni si foarte ospitalieri. Toti cei care ne trec pragul sunt tratati ca si cum sunt parte din familie si ne gandim permanent cum le putem face sederea mai frumoasa.

2. Ce evenimente se pot organiza la Hadar Chalet?

Nu ma pot gandi la niciun eveniment pe care nu l-am putea marca la Hadar. Este un loc restrans unde ii inviti doar pe cei pe care ti-i doresti cu adevarat acolo, iar noi ne ocupam de tot restul. Nuntile ies absolut superb si nu pot sa-ti spun cat de fericita sunt ca am ales sa ne ocupam si de acest domeniu, lansand anul trecut ‘hambarul’ nostru de evenimente de pana la 130 de persoane.
Tinem de asemenea multe intruniri de familie cat si corporate: teambuilding, intalniri de board sau de vanzari, weekenduri de networking cu partenerii sau cei mai buni clienti. Garantia de calitate si ospitalitate pe care o dam tuturor clientilor prin premiile dobandite (Pensiunea Butic a Anului trei ani la rand) si zecile de recenzii pozitive asigura faptul ca orice doresti sa organizezi va fi fara efort si va iesi peste asteptari.

3. Meniul de la Hadar Chalet este incantator, cum l-ati ales si ce ingrediente folositi?

Colaboram cu profesionisti pentru meniu si training si continuam sa lucram permanent la imbunatatirea lui. Meniul zilei este fix, iar multi din oaspeti se reintorc, asa ca trebuie de fiecare data sa ii surprindem cu ceva nou! Majoritatea ingredientelor sunt din fermele noastre, acolo unde crestem gaini, rate, porci mangalita, cat si multe legume. Meniul depinde bineinteles foarte mult si de sezon si disponibilitate.

… si 3 frumoase

1. Cum caracterizezi in 3 cuvinte Hadar Chalet?

Relaxat, prietenos, ambitios.

2. Care-i locul tau preferat in Hadar Chalet?

Promenada si parcul de 30.000 de metri patrati – sunt absolut unice si mereu in floare.

3. Spune-mi 3 personalitati care au trecut pe la Hadar Chalet?

Discretia este unul din atuurile cu care ne mandrim – nu postam niciodata poze cu oaspetii si nu povestim de cei care au trecut pe la noi.
Pentru noi, pana la urma, fiecare oaspete este o personalitate care merita cea mai buna experienta pe care o putem da – suntem onorati de fiecare vizita si ne bucuram ca ne-au ales pentru a petrece o bucatica din viata lor cu noi!

Siteul Hadar Chalet: www.hadarchalet.ro

Siteul Oanei: http://oanaatoma.tumblr.com/

Facebook Hadar Chalet: https://www.facebook.com/hadarchalet